Rinnakkaisessa maailmankaikkeudessa kaikki ohjelmoivat suomen kielellä

Vuoden 2018 ensimmäinen Skrolli valmistuu paraikaa. Jos et vielä tehnyt vuosikertatilausta, tee se heti. Tulossa nimittäin kutkuttavaakin kutkuttavampia juttua.

Luitko otsikon ja ajattelit: “Suomen kielellä – mitäääh?” Suomen kirjakieltä muistuttava ohjelmointikieli on joka tapauksessa nyt olemassa. Tampio-nimisen kielen kehittäjä Iikka Hauhio kertoo Skrollille, miten se toimii.

Toisena suomalaisena saamme artikkelin Pokittosta, blogikuvassa luonnosteltuna vihje juttukuvituksesta. Kuvittajana Maxine Azzara, jonka upeaa taidetta löydät myös ArtStation.comista.

Tulossa on myös ainutlaatuinen lukujuttu, jossa debuggaamme koodin sijasta itseämme, nimittäin Pete Levinen omakohtainen kertomus ohjelmoijan kehityksestä – koodarina ja ihmisenä.

Skrollin kuumin Scratch-kontakti, Helsingin yliopiston Linkki-resurssikeskus kertoo nyt opettajan perspektiivistä mitä tapahtuu, kun 2000-luvun lapset kohtaavat ohjelmoinnin ensimmäistä kertaa.

Matkaamme ajassa taaksepäin muistelemaan QBasicin kultaisia aikoja, fiilistelemään Nero 2000:tta ja palaamme tulevaisuuteen Rescue on Fractalus! -remaken tekijähaastattelun kanssa.

Hakkerointiakaan ei ole unohdettu, ja viime vuoden tapaan kävimme Disobey-tapahtumassa rikkomassa sääntöjä.

Plus lukuisia muita juttuja!

Tilaa Skrolli tästä.

Valhe Kouneli
Toimituspäällikkö, Skrolli