Skrollin museobussi 3.11.2018

Tervetuloa Skrollin museobussiin kyytiin lauantaina 3. marraskuuta 2018! Kierrämme bussillamme merkittäviä kotimaisia tietokonemuseoita: aloitamme Helsingin tietokonemuseo & pelikonsolimuseon luota, käymme Suomen pelimuseon Tampereella sekä saamme opastetun kierroksen Suomen tietokonemuseossa Jyväskylässä. Matka päättyy Tampereen Epilään, josta on paluukyyti Helsinkiin.

Suomen pelimuseossa Disk Covers -näyttely esittelee ensi kertaa suurelle yleisölle C64-skenessä syntyneen omintakeisen taidemuodon: valokopioitaviksi tarkoitetut mustavalkoiset levynkansitaideteokset. Samalla voit tutustua Suomen pelialan ”vuoden sensaatioksi” valitseman pelimuseon lisäksi muihinkin Museokeskus Vapriikin näyttelyihin, kuten yleisömenestykseen Marilyn – nainen roolien takana.

Aikataulu 3.11.2018

Pienet muutokset aikatauluun ovat mahdollisia koskien välietappeja ja paluuaikaa.

09:45 – Skrollin museobussi lähtee Verkkokauppa.comin / Helsingin tietokonemuseo & pelikonsolimuseo edestä kohti Tamperetta
12:00 – Suomen pelimuseo, Museokeskus Vapriikki, Tampere – Tampereelta mukaan tulevat liittyvät seuraamme täällä
14:30 – Lähtö Museokeskus Vapriikin edestä kohti Jyväskylää
15:00 – Tauko 30 min (Oritupa ABC)
15:30 – Matka jatkuu
17:00 – Suomen tietokonemuseo, Vaajakoski Jyväskylä
18:30 – Lähtö Tampereen suuntaan (sis. pieni pysähdys 15 min, Vaajakosken ABC)
20:30 – Oldskool / Tampere, Epilä – Ruokailutauko, Tampereelle jäävät poistuvat tässä
22:00 – Bussi lähtee takaisin Helsinkiin, päärautatieasemalle (voit jäädä Tampereelle, mutta huolehdit majoituksesta ja paluusta itse)

Lisätietoja

Skrollin museobussiin voi hypätä Helsingistä tai Tampereelta. Bussi lähtee Verkkokauppa.comin edestä Jätkäsaaresta. Seuraava mahdollisuus liittyä seuraan on Tampereella, jossa käymme Suomen pelimuseossa.

Tampereelta matka jatkuu Jyväskylään opastetulle kierrokselle, tutustumaan suuriin keskus- ja reikäkorttitietokoneisiin. Museokierrosta seuraa paluu Tampereen Epilään, jossa pidetään ruokailutauko ja halukkaat voivat jäädä Tampereelle. Lopuksi tarjolla on paluukyyti Helsinkiin heille, jotka eivät jää Tampereelle. Tampereelle jäävät huolehtivat kotiinpaluustaan itse.

Skrollin museobussi on pääosin tietokonekulttuurin erikoislehti Skrollin sponsoroima ja osallistumismaksu on muodollinen 15 euroa/hlö. Hinta sisältää meno-paluun Helsingistä tai Tampereelta Skrollin museobussilla, pientä tarjoilua, sisäänpääsymaksun Suomen pelimuseoon + Vapriikkiin (muiden kohteiden sisäänpääsy on maksuton) sekä tietenkin roppakaupalla hyvää seuraa. Paikkoja rajoitettu määrä.

Omaa rahaa kannattaa varata ruokailutauoille ja loppuillalle. Omantoimen matkaajat ovat myös tervetulleita matkan eri vaiheille, mutta he tietenkin vastaavat omista liikkeistään ja kuluistaan. Otathan tarvittaessa yhteyttä Skrollin yhteisömestariin Mika Hyvöseen: mika@skrolli.fi (IRCnet /msg mikron).

Kysymyksiä ja vastauksia

K: Miksi kierrätte Helsinki – Jyväskylä välin Tampereen kautta molempiin suuntiin mennessä?

V: Haluamme tarjota kyydin tasapuolisesti molempiin suuntiin myös tamperelaisille. Lisäksi bussissa on tunnelma ihan Skrolli!

K: Onko mahdollista nousta kyytiin / kyydistä matkan varrella, esim. Hämeenlinnassa?

V: Kyllä on. Osta lippu lähtökaupungin valinnalla Helsinki ja ota yhteyttä mika@skrolli.fi niin sovitaan pysähdyspaikka. Pysähdys tehdään aina pääväylän välittömässä läheisyydessä, joten joudut hankkiutumaan sellaisen varrelle.