Flowstorm — haamurallia luolastossa

Alfa-vaiheeseen edennyt kahden hengen selainpohjainen indie-projekti Flowstorm yhdistää luolastolentelyn ja kilpa-ajon. Ketterä pieni kolmioalus suunnistaa käytäviä pitkin kohti maalia. Matkalla on monta mutkaa ja suoraa seinää joihin reissu voi tyssätä. Aluksen pohja kestää törmäyksiä hyvin, mutta muut sivut ovat sitäkin hauraampia. Pohja edellä voi liukua pitkin seiniä ja ponnahtaa esteistä kovassakin vauhdissa, mutta kulkupeli hajoaa sirpaleiksi välittömästi muiden sivujen ottaessa osumaa. Lentely tapahtuu yksin, mikäli mukaan ei lasketa omia aiempia ennätyslentoja toistavia haamukuskeja. Myös muiden pelaajien ennätysajat ovat yleisessä tiedossa, vaikka niiden saavuttamiseen käytettyjä reittejä voikin vain arvailla.

Sokkelossa seurana ovat vain menneiden suoritusten haamut.Sokkelossa seurana ovat vain menneiden suoritusten haamut.

Nopeimman lentoajan lisäksi peli pitää kirjaa erityissäännöillä ajetuista ennätyksistä. Tällaisia haasteita ovat esimerkiksi radan selvittäminen jatkuvasti kiihdyttäen tai kääntäen alusta koko matkan ajan ainoastaan vastapäivään. Lisäksi näkökulma lentelyyn muuttuu täysin, kun yrittääkin keplotella itsensä maaliin mahdollisimman vähällä löpönkulutuksella kuluneesta ajasta piittaamatta. Yhdellä alfa-version neljästä radasta on lisäksi maalitauluja, joiden tähtäily mutkistaa lentelyä entisestään.

Flowstormissa on varsin yksinkertaisilla mekaniikoilla saatu aikaan miellyttävä epäselvyys siitä, mikä on oikeasti nopein tapa lentää radan eri osat läpi: talla pohjassa, seiniä pitkin liukuen vai harkitusti hiipien. Liika vauhti on äkkikuolemaksi, mutta ennätysten tavoittelu rohkaisee antautumaan vastustamattoman vastuuttomiin syöksykierteisiin.

Osuma! Omakin alus lienee tosin kohta pirstaleina...Osuma! Omakin alus lienee tosin kohta pirstaleina…

Tällä hetkellä pelissä ei ole vielä kovin paljoa sisältöä. Vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa rajoittuu toistaiseksi ennätyslistojen selailuun, ja peliin saadaankin toivottavasti jatkossa enemmän vipinää. Esimerkiksi tiettyyn aikaan tapahtuvat kilpailut, joissa rajoitetulla alusmäärällä yritettäisiin saada mahdollisimman nopea lentoaika, olisivat hyvä alku – puhumattakaan siitä, että samalla radalla oltaisiin oikeasti yhtä aikaa.

Kehitys kuitenkin jatkuu, joten pidetään peukkuja. Pelin selaimella toimivaa, neljä rataa sisältävää alfa-versiota pääsee testaamaan osoitteessa www.flowstormgame.com.

Teksti: Mikko Siukola