Skrolli taltioi historiaa: ntrautanen.fi

Artikkeli on alun perin julkaistu Skrollin numerossa 2022.3.

Kerroimme Skrollissa 2022.1 Janne Rautiaisen Pelittaako-arkistosta, jota Skrolli sponsoroi ja jossa säilötään suomalaista tietokonehistoriaa skannatussa muodossa. Rautiaista edelsi Rautanen, Niila Rautanen, joka keräsi ntrautanen.fi-sivustolleen (Tietokonesivut NT Rautanen) kunnioitettavan kokoelman suomenkielistä Commodore-, Atari- ja Apple-tietoa.

Tietokonesivut NT Rautanen poistui jokunen aika sitten verkosta, mutta Skrolli pyysi ja sai sisällöt Niilalta kesällä. Saimme vihreää valoa myös Atari- ja Apple-puolista vastanneelta Marko Latvaselta. Kiitos! Järjestämme arkistolle uutta kotia – linkkejä verkkojatkoilla: ntrautanen.fi – Skrolli taltioi historiaa (Tietokonesivut NT Rautanen).

Päivitys 30.9.: NT Rautasen legendaariset tietokonesivut julkaistu uudelleen.

Teksti ja ruutukaappaus: Janne Sirén