Skrolli-lavan puhujaesittelyssä Petri Saarikoski

Lauantaina 3.8. klo 11-13 Assembly Summer 2019 -tapahtuman Skrolli-lavalla FT, yliopistolehtori Petri Saarikoski sukeltaa ajassa taaksepäin 1980- ja 1990-lukujen BBS-aikakauteen: ”Ojennat kätesi verkkoon ja joku tarttuu siihen.” – Kokemuksia ja muistoja BBS-harrastuksen valtakaudelta.

BBS-purkit (Bulletin Board Systems) olivat tietokoneita, joihin käyttäjä saattoi soittaa omalta koneeltaan puhelinlinjan avulla modeemia käyttäen. Purkeissa oli mahdollista jakaa ja ladata tiedostoja, käydä keskusteluja sekä pelata pelejä. Aikana ennen internetiä ja sosiaalista mediaa purkit olivat pitkään paras tapa olla yhteydessä toisiin harrastajiin ja luoda sähköisiä ystävyyssuhteita. Suomessa oli runsaasti suosittuja BBS-järjestelmiä, sekä harrastajien yksityisesti että yritysten ylläpitämiä.

Saarikoski on kerännyt vuosien aikana runsain mitoin aineistoa BBS-maailman historiasta, jota käsitellään kahden tunnin slottiin sijoitetussa mega-esitelmässä poikkeuksellisen perusteellisesti. Saarikoski kerää edelleen aineistoa, joten jos haluat luopua (tai kopioida) vaikkapa vanhan purkkisi keskustelualueen backupista tai chattilogeista, niin ei muuta kuin matskut mukaan ja lahjoitus Saarikoskelle esitelmän jälkeen. Kommentit, lisätiedot ja kysymykset ovat enemmän kuin tervetulleita esityksen aikana ja sen jälkeen.