Skrolli-lavan puhujaesittelyssä Jeff Minter

Jeff ”Yak” Minter ja Ivan ”Giles” Zorzin Assemblyjen Skrolli-lavalla

Assembly Summer 2019 -tapahtuman Skrolli-lavalla perjantaina 2.8. klo 18-19 sekä lauantaina 3.8. klo 16-17.

Jeff Minter on äärimmäisen pitkän linjan pelikehittäjä, joka ohjelmoi ensimmäisen pelinsä jo vuonna 1979. Hän on tehnyt pelejä kaupallisesti vuodesta 1981 saakka ja perusti edelleen toimivan Llamasoft-pelitalon vuonna 1982. Minter on kehittänyt pelejä useammalle tietokoneelle ja konsolille kuin mitä useimmat ovat koskaan kuulleetkaan olevan olemassa.

Minter ja hänen kollegansa Ivan Zorzin työskentelevät Walesin maaseudulta käsin. Kaksikko osallistuu Assemblyssä kahteen Skrolli-lavan ohjelmanumeroon ja seikkailevat viikonlopun mittaan sekä Assemblyssä että Helsingissä. Molemmat ovat äärettömän mukavia persoonia ja heidän kanssaan kannattaa uskaltautua juttelemaan.

Jeff Minter -esitelmä #1 – Game development since the early 1980s

Pe 2.8. klo 18-19: Keskustelemme Jeff Minterin kanssa herrasta ja hänen peleistään. Miten peliteollisuus syntyi 1980-luvun alussa Iso-Britanniassa ja kuinka se kasvoi? Miten syvällä Walesin ytimessä on voitu tehdä pelejä vuosikymmenestä toiseen ja mistä Minter onkaan saanut ideansa ja vaikutteensa? Yleisö on tervetullut osallistumaan vapaamuotoiseen haastatteluun ja esittämään omia kommenttejaan ja kysymyksiään, kenties sellaisistakin aiheista joista tavanomaisimmissa haastatteluissa ei kysytä.

Jeff Minter has been doing games since the early 1980s. Welcome to our very relaxed Q&A session to talk with him and ask your questions, perhaps even about the stranger and less asked topics.

Jeff Minter -esitelmä #2 – Behind Black Mirror: Bandersnatch

La 3.8. klo 16-17: Jeff Minter teki yllättävän esiintymisen Netflix-elokuvassa Black Mirror: Bandersnatch. Interaktiivisen elokuvan roolisuoritus oli erittäin mintermäinen, sekä teemoiltaan että ajallisesti. Keskustelemme Minterin kanssa tämän elokuvaroolista, sen herättämistä ajatuksista ja tietenkin siitä alkuperäisestä Bandersnatchistä.

Jeff Minter made surprising appearance in the Netflix movie Black Mirror: Bandersnatch. Minter played Jerome F. Davies, the author of the titular Bandersnatch novel. The Bandersnatch itself has has surprising story behind, as it was originally a real game being created in UK for the 8 bit machines…

Teksti: Jukka O. Kauppinen
Kuvat: Dave Wild / Flickr, Jukka O. Kauppinen

Jeff sanaili Skrollin ystäväkirjaan seuraavaa: