Skrolli ja Assembly 2015

Skrolli oli paikalla Assemblyssä entistäkin muhkeamman osaston voimin. Tällä kertaa kanssamme assyilivät hacklabilaiset, Suomen pelimuseo ja Kasettilamerit.

Yhdessä Suomen pelimuseon kanssa toimme osastolle kattavan valikoiman peliautomaatteja. Ilmaiseksi pääsi kokeilemaan mm. OutruniaPuzzle Bobblea, Outrun 2:ta ja kolminpelisuosikki Ivan Ironman’s Super Off-Roadia. Toinen kävijöitä kiinnostanut vetonaula oli 30-vuotias Amiga, joka pääsi pistäytymään Assyjen päälavallakin. Useampi kävijä vietti yöpuhdettaan pelaamalla alkuperäisiä pelejä suoraan 3,5-tuumaisilta levykkeiltä!

KryoFlux lauloi, kun Painterboy-pelin alkuperäiskappale ikuistettiin bittimuodossa. Kuva: Mikko Heinonen
KryoFlux lauloi, kun Painterboy-pelin alkuperäiskappale ikuistettiin bittimuodossa. Kuva: Mikko Heinonen.

Kasettilamerien ja Suomen pelimuseon kanssa tehtiin historiaa, kun Tikkurilan vuonna 1986 julkaisema Painterboy-peli saatiin lopultakin taltioitua alkuperäisenä kappaleena. Tämä peli levisi yleisesti kopioina, mutta alkuperäistä kappaletta ei ole tähän mennessä tullut vastaan edes keräilijäpiireissä. Tikkurilan digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Olli Ruhanen toi arkistosta löytyneen Maalaripojan paikan päälle ja Kasettilamerit taltioivat sen sekä kasetti- että levyversiona. Lopuksi peli lahjoitettiin Suomen pelimuseon kokoelmiin. Huiman hienoa oli, että Painterboy-pelin ohjelmoija Teijo Pellinen saapui myös itse paikalle kertomaan tarinoita pelistä. Maestro intoutui jopa pelaamaan peliä Skrollin osastolla yhdessä tyttärensä kanssa.

Skrollin C64-arvonnan lopuksi heiteltiin muutama lehti katsomoon.
Skrollin C64-arvonnan lopuksi heiteltiin muutama lehti katsomoon. Kuva: Risto Mäki-Petäys.

Arvoimme myös Assembly-kävijöiden kesken upean palkinnon: täyshuolletun Commodore 64:n ja pelipaketin. Huippusuosittuun arvontaan tuli noin 540 osallistumista, joista lavalle satunnaisesti valittu henkilö valitsi voittajaksi Jarkko Lehden. Sen kummempaa käyttöopastusta arpajaisvoittoon ei kuulemma tarvittu. Arvoimme myös pari vuosikertaa ja heittelimme lavalta yleisölle muutamat lehdet oikein suuren maailman tyyliin.

Kaikki Assy-ständillä vuoroja tehneet skrollilaiset olivat yhtä mieltä siitä, että tapahtuma onnistui erinomaisesti. Osastolla riitti kävijöitä ja mukavia tarinoita, kulttuurihistoriaa saatiin talteen ja myös lehdet kävivät hyvin kaupaksi. Ensi vuonna uudestaan, mutta sitä odotellessa muista tilata oma Skrollisi: skrolli.fi/tilaa.