Skrolli-lehti laajenee vuonna 2020: Retro Rewind -liite

Tasavallan tietokonelehti Skrolli ja vanhojen videopelien harrastajien oma lehti Retro Rewind yhdistävät voimansa vuonna 2020, kun Retro Rewind -lehti alkaa ilmestyä Skrollin liitteenä.

Skrolli on vuodesta 2012 alkaen julkaistu tietokonekulttuurin erikoislehti, joka on suunnattu tee-se-itse-tekijälle, koodaajalle, elektroniikan rakentelijalle, pelaajalle – uuden ja vanhan tietokonekulttuurin ystävälle. Skrolli ilmestyy ensi vuonna tuttuun tapaan neljä kertaa, nyt entistä paksumpana, sillä jokaiseen vuoden 2020 Skrolli-lehteen tulee uutuutena sisältymään Retro Rewind -liite.

Retro Rewind on vuodesta 2018 alkaen ilmestynyt suomalainen tietokone- ja konsolipelilehti, josta on julkaistu vuosittain kaksi numeroa. Ensi vuonna suunnilleen vastaava määrä Retro Rewindia jakautuu neljän Skrolli-lehden liitteeksi. Monet Retro Rewindin juttuaiheista sopivat erinomaisesti aika-agnostiseen Skrolli-lehteen ja myös Retro Rewindin lukijat ovat toivoneet tiiviimpää julkaisurytmiä.

Skrolli on tehnyt Retro Rewindin kanssa markkinointiyhteistyötä alusta alkaen, sillä lehdillä on runsaasti yhteisiä tekijöitä ja lukijoita. Yhteistyö syvenee vuonna 2020 ja toimintaa yhdistämällä vältetään kaksinkertainen paino- ja lähetyslogistiikka. Lehtien toimitustyö tehdään kuitenkin jatkossakin erikseen parhaan sisällön takaamiseksi.

Vuonna 2020 ilmestyy siis tuttu määrä sekä Skrollia että Retro Rewindia, nyt yhdessä kätevässä paketissa. Voit ennakkotilata ensi vuoden Skrolli-vuosikerran (sisältäen Retro Rewind -liitteen) Assembly Summer 2019 -tapahtumassa Skrollin osastolta (skrolli.fi/assembly) sekä verkossa Skrolli-kaupasta: tilaaskrolli.fi.

Jos olet Skrollin tai Retro Rewindin vanha tilaaja, voit myös uusia tilauksesi samalla ennakkotilauksella. Skrollin vuosikerta 2020 (sisältäen Retro Rewind -liitteen) on saatavilla tuttuun tapaan paperi- ja pdf-lehtenä Suomeen, paperi- ja pdf-lehtenä ulkomaille, digilehtenä iOS- tai Android-laitteille Skrolli-sovelluksen kautta, sekä pelkkänä pdf-lehtenä.

Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta toimitus@skrolli.fi.

Kysymyksiä ja vastauksia

Ovatko Skrolli ja Retro Rewind saatavilla ensi vuonna myös erikseen?

Skrollin ja Retro Rewindin vuosikerta 2020 julkaistaan vain kokonaisuutena, joskin Skrolli-sivut ja Retro Rewind -liite tulevat olemaan selkeästi erilliset osastonsa. Sekä Skrolli että Retro Rewind tarjoavat uniikkia, epäkaupallista sisältöä, jonka jakelussa uskomme olevamme vahvempia yhdessä kuin erikseen.

Onko uudistuksella vaikutusta lehtien sivumääriin?

Kokonaisuutena lehden sivumäärä kasvaa vuonna 2020, sillä Skrolli-sivujen määrän odotetaan pysyvän ennallaan ja myös Retro Rewindin ennakoitu vuotuinen sivumäärä pysyy lähes ennallaan. Koska lehdet tuotetaan pääosin talkoovoimin, niiden sivumäärä vaihtelee, mutta lähtökohtana on, että Retro Rewind -liite tulee nykymuotoisen Skrollin jatkeeksi. Ensi vuoden Skrollista tulee siis entistä paksumpi.

Entä tilaushintaan?

Skrollin kannalta vaikutusta ei juuri ole: vuosikerran hinta nousee tavanomaisen vuosikorotuksen verran eli kahdella eurolla 40 euroon (sisältäen Retro Rewind -liitteen). Vanhojen Retro Rewind -tilaajien kannalta Skrollin tilaushinta on toki vanhaa Retro Rewind -tilaushintaa korkeampi, mutta vastineeksi ensi vuoden tilaukseen sisältyy myös Skrolli-lehti.

Molempien lehtien vanhoille tilaajille yhteishinta laskee merkittävästi, koska vältämme kaksinkertaisen paino- ja lähetyslogistiikan. Skrolli-yhteistyön myötä Retro Rewind -lukijoille voidaan tarjota ensi vuonna myös entistä enemmän maksu- ja toimitustapavaihtoehtoja, kuten näköislehtisovellus.

Olen vanha tilaaja, tarvitseeko minun uusia tilaukseni itse?

Jos olet Retro Rewindin vanha tilaaja, etkä tilaa Skrolli-lehteä entuudestaan, Retro Rewindin tilauksen uusiminen vuodelle 2020 edellyttää uutta tilausta Skrolli-kaupassa osoitteessa tilaaskrolli.fi tai vaihtoehtona Skrollin osastolla Assembly Summer 2019 -tapahtumassa.

Suosittelemme myös, että vanhat Skrolli-lehden tilaajat uusivat tilauksensa tällä tavalla. Niille Skrolli-tilaajille, jotka eivät itse uusi tilaustaan, lähetämme tuttuun tapaan tilisiirtolomakkeen alkuvuodesta 2020 sähköpostitse. Koska muistutusposteja kuitenkin hukkuu roskapostin mukana, paras tapa uusia tilaus on ennakkotilaus. Ennakkotilaushinta on myös varmuudella halvin hinta.

Myydäänkö vuoden 2020 lehteen mainostilaa?

Mainostilaa on saatavilla entiseen tapaan rajallisesti sekä Skrolli-lehteen että Retro Rewind -liitteeseen. Vuoden 2020 mainostilasta voi tiedustella Skrollin mediamyynnistä osoitteesta myynti@skrolli.fi.